Pro Monitoring

€ 0.017  per connector / per dag | € 0.51  per connector / per month

Bij standaard monitoring wordt er alleen een bericht gestuurd wanneer het oplaadpunt niet meer reageert en naar alle waarschijnlijkheid niet meer goed functioneert. Bij pro monitoring wordt aanvullend geprobeerd om het probleem automatisch op te lossen.

De volgende situaties kunnen door het systeem worden afgehandeld:

  • Het komt voor dat het oplaadpunt zelf aangeeft dat er een storing is. In het geval dat de oplossing op afstand kan worden uitgevoerd zal het beheer platform dit protocol automatisch volgen.
  • Er zijn ook situaties dat het oplaadpunt geen bericht meer stuurt naar het beheer platform. In dit geval zal het beheer platform een proces starten om het oplaadpunt weer automatisch online te krijgen.
  • Ook kan het zijn dat na een laadsessie door manuele fouten (bv laadtag 2 keer aanbieden) of technische storingen niet direct beschikbaar is voor de volgende klant. De monitoring pro controleert of er onregelmatigheden zijn en verhelpt deze storing indien mogelijk.

In het geval dat we het probleem niet op afstand kunnen oplossen zal er een bericht gestuurd worden naar de eigenaar van het oplaadpunt. Indien de eigenaar het zelf niet kan oplossen wordt er automatisch om opvolging gevraagd bij de operator, om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

24/7 Support

€ 0.033 per connector / per dag | € 1,00 per connector / maand

De Robo Charge 24/7 support is een “Intelligent Support Chat”. De service analyseert het probleem en helpt doelgericht de EV laadpunt-bezoeker wanneer hij of zij een probleem ondervind bij het laadpunt.

QRcode

24/7 support is een optionele service die we van harte kunnen aanbevelen. Indien een EV-rijder een probleem ondervindt bij het laden of met het oplaadpunt, dan biedt deze feature de uitkomst. De EV-rijder ontvangt direct hulp via het platform als de QR-code op het oplaadpunt gescand wordt. In veel gevallen is het platform in staat om een vastzittende connector los te krijgen, of een transactie te starten of te stoppen.

Interactief

De EV-rijder helpt hierbij doordat er interactief een aantal stappen worden doorlopen, zoals het opnieuw scannen van de laadtag of het beantwoorden van enkele vragen. Ditzelfde geldt ook bij gastgebruik. Het platform stelt een diagnose en acteert hierop door specifieke commando’s naar het oplaadpunt te sturen. Als eigenaar van het oplaadpunt heb je hierdoor nauwelijks omkijken naar de dagelijkse operatie van het oplaadpunt.

Oplaadpunten blijven operationele apparaten die zoals andere apparaten hun nukken en problemen ondervinden. Daarbij is vaak degene, die probeert te laden of aan het laden is, het slachtoffer van een niet goed functionerende laadpaal. Geen wachttijden, maar het systeem komt meteen met gerichte vragen, waarmee je vaak met een Ja of Nee kan antwoorden. Via een QRcode kom je in de support app. Het scherm informeert je in één overzicht wat de laadsnelheid is, het laden per kW, het adres en eventueel een laadsessie kost. Tevens wordt je geïnformeerd wat de status van deze connectie is.

Roaming

€ 0.033 per connector / per dag | € 1,00 per connector / maand

Deze feature faciliteert roaming-diensten voor uw oplaadpunt om zo toegang open te stellen aan alle EV rijders. U, als ondernemer of particulier heeft daar alle baat bij om deze feature te activeren.

Eén van de visies van Robo Charge is het teruggeven van de vrijheid en onafhankelijkheid  aan zowel de  EV gebruiker als de Laadpunt-eigenaar.   Uw auto overal in Europa kunnen laden is voor de EV-Gebruiker van essentieel belang. Robo Charge weet als geen ander dat een eigenaar van een laadpunt daar baat bij heeft, zijn laadpunt aan elke EV gebruiker/gast en of klant, al dan niet betaald of gratis, toegang te geven.  Deze service is vaak van dan ook essentieel belang.

Roaming is daarbij een mooie feature, waarbij Robo Charge in connectie staat met alle Charge-providers via diverse Hubs.  Robo Charge regelt het hele verrekensysteem waarbij maandelijks het aantal geladen kiloWatts wordt verrekend met de Laadpunt-eigenaar. U, als laadpunt-eigenaar, hoeft alleen op uw platform deze optie te activeren, en Robo Charge doet de rest.

Publieke oplaadpunt

€ 0.008 per connector / per dag  |  € 0,25 per connector / maand

Uw laadstation is vindbaar in diverse apps en navigatiesystemen. En uw laadpunt is toegankelijk voor elke EV-gebruikers die bekend is bij het grootste laadnetwerk van Europa.

Indien deze optie niet is geactiveerd is jouw oplaadpunt niet zichtbaar voor de buitenwereld. Voor semi-publieke oplaadpunten is dit ook meestal voldoende. In het geval de oplaadpunten op een bedrijventerrein staan en je klanten wel gewoon wilt laten laden hoeft deze optie dan ook vaak niet aan te staan.

Extra service

Bent u een winkel, hotel en/of restaurant waarbij het belangrijk is, dat de mogelijkheid van het laden van een elektrische auto tot een extra service behoort, dan is het belangrijk dat uw oplaadpunt op diverse apps en/of navigatiesystemen bekend staat. Op diverse apps en/of navigatiesystemen kunnen bezoekers niet alleen zien dat er een oplaadpunt aanwezig is, maar (afhankelijk van de app) ook de beschikbaarheid is, en/of welke laadvermogen er geladen kan worden. Deze feature kan alleen worden geactiveerd , indien u uw oplaadpunt ook op de Roaming heeft staan.. In dit geval zal het beheer platform het oplaadpunt doorsturen inclusief tarieven aan alle relevante partijen die zichtbarheid geven aan oplaadpunten. Denk aan www.oplaadpalen.nl, maar ook aan navigatie providers enzovoort.

Declaration

€  0.50 per connector / per maand

De geladen kiloWatts dat je thuis laad, dat wordt gebruikt voor jouw zakelijke kilometers, kunt je geheel automatisch declareren bij jouw bedrijf. Je hoeft daarvoor  geen aparte administratie bij te houden. De kosten worden elke maand automatisch bij je teruggestort door jouw bedrijf.

Laadkosten declareren bij mijn werkgever / leasemaatschappij

Als je eigenaar bent van een Laadstation bij u thuis, dan kun je op uw Robo Charge Platform deze automatische declaratie instellen:

  • Bij Feature “Automatische Declaratie aan” staan de contactgegevens van degene die jouw laadkosten gaat betalen.
  • U stelt uw tarief in per kW.

Eenmaal ingesteld regelt Robo Charge geheel automatisch de verrekening tussen u en uw werkgever/leasemaatschappij. U hoeft geen administratie bij te houden en uw zakelijke laadkosten wordt elke maand automatisch op uw rekening bijgeschreven.

Tarieven Beheer platform

Omschrijving Prijs Per
Aansluitkosten Master connector
€ 7,50 Eenmalig
Aansluitkosten Slave connector
€ 2,50 Eenmalig
Borg SIM
€ 5,00 Eenmalig
Laadsessiekosten
€ 0,03 Connector/Laadsessie
Whitelist laadsessies
€ 0,01 Laadsessie
Datakosten
€ 0,03 Connector/Dag
Monitoring Pro
€ 0,017 Connector/Dag
24/7 Support
€ 0.033 Connector/Dag
Roaming
€ 0.015 Connector/Dag
Publicatie
€ 0.008 Connector/Dag
Declaratie
€ 0.50 Oplaadpunt/Maand
Facturatiekosten /Automatische incasso
€ 0,50 Maand
Betaling via factuur*
€ 2,00 Per factuur

Tarieven gebruik Laadtag

Omschrijving Prijs Per
Aansluitkosten
€ 2,00 Eenmalig
Borg
€ 5,00 Eenmalig
Laadkosten
€ 0,01 kWh
Laadkosten Roaming
€ 0,01 kWh
Facturatiekosten
+automatische incasso.
€ 0,50 Maand
Betalen via factuur
€ 2,00 Factuur